Bereidingswijze
Brand de paprika direkt op een gasvuur langs alle zijden zwart, of leg deze een klein half uur onder de grill.
Schil de paprika en ontpit.
Was het verschillende keren zodat er niets meer van zwartgeblakerd vel overblijft.
Snijd in brunoise.
Snipper de ajuin en het teentje look.
Giet 2 el olijfolie in een pan.
Roerbak hierin de ajuin en de look zonder te kleuren.
Voeg de paprika toe.
Voeg er het doosje dubbelgeconcentreerde tomaat aan toe en roer los.
Strooi er 1 el bloem over en laat wat voortbakken.
Roer los met de porto, daarna met wat water.
Giet er de fles passata bij.
Kruid met peper, zout en suiker.
Laat een kwartier sudderen.
Doe nu alles in een blender en laat 2 minuten goed doordraaien.
Giet nu alles terug in de pan.
Meng het gehakt met het ei, de mosterd en paneermeel tot een vast deeg.
Kruid de rest van de bloem met het paprikapoeder en peper.
Draai balletjes van het gehakt en rol ze door de gekruide bloem.
Bak ze in een pan met boter.
Voeg de balletjes bij de saus en proef af met peper, zout.