Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 180°C.
Snipper de ajuin.
Snijd de gedroogde abrikozen in brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd de rozijnen in brunoise.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in brunoise.
Verhit 1 dl melk en week hierin het paneermeel en de gedroogde abrikozen.
Laat 10 minuten rusten.
Verhit ondertussen de boter en sueer hierin de ajuin, zonder te laten bruinen.
Meng het gehakt met het weekmengsel, 1 ei, de appel, de rozijnen en de gesueerde ajuinen.
Kruid het gehakt met het kurriepoeder, zwarte peper, zout, het citroensap en de kurkuma.
Vet een ovenschotel lichtjes in met boter.
Meng het geheel lichtjes, maar degelijk met een vork en doe alles over in een ovenschotel.
Overstrooi met wat amandelschilfers.
Steek de citroenbladeren rechtop in de vleeskoek.
Kluts het ei samen met de nog resterende 0,5 dl melk en overgiet hiermee de ovenschotel.
Plaats gedurende 50 minuten in de oven totdat de bobotie lichtbruin ziet.
Serveer meteen.
 
http://www.onsstee.com/
 
Dit gerecht heb ik gegeten in de B&B van Pieter en Anja in Wellington Zuid-Afrika. Een echte aanrader voor ieder !!!