Bereidingswijze
De paprika's pellen met een dunschiller.
Men kan ze ook in twee snijden, ze inwrijven met olie en in een zeer warme oven schuiven tot men ze kan pellen.
De paprika's ontpitten en in reepjes snijden.
De courgettes niet schillen, en in brunoise (dobbelsteentjes) snijden.
Laat 2 minuten koken in gezouten water en onmiddellijk verfrissen.
De rapen schillen met een dunschiller.
In 2 snijden, daarna halve maantje ervan maken.
Laat 2 minuten blancheren in gezouten water en onmiddellijk verfrissen.
Het hartje of het kroontje van de tomaten uitsnijden en bovenaan de tomaat een kruis snijden.
De tomaten 10 seconden in kokend water onderdompelen tot het vel loslaat.
Verfrissen, pellen en spoelen.
De tomaat ontpitten en in reepjes snijden.
De wortelen schillen met een dunschiller en pareren in balkjes.
Laat 2 minuten blancheren in gezouten water en onmiddellijk verfrissen.
De peultjes en lapbonen reinigen en wassen.
Laat 2 minuten blancheren in gezouten water en onmiddellijk verfrissen.
In een wok met olijfolie, eerst de paprika sueren.
Daarna de rest van de groenten behalve de tomaat.
Alles kruiden met look en peper en zout.
Op het laatst de tomaat toevoegen en lichtjes doorwarmen.