Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Voorverwarm de oven op 200°C.
Was de cougettes en snijd ze door in de lengte.
Maak de cougettes voorzichtig leeg met een koffielepel.
Doe een klein beetje zout in de courgette, zet weg.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Hak de ajuinen en het vruchtvlees van de courgettes fijn.
Leg in een zeer warme pan, laat kort aanbakken in wat olijfolie.
Voeg er de onpitte, gepelde en in blokjes gesneden tomaten bij.
Doe er de fijn gesneden look, peterselie, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper bij.
Laat 10 min sudderen maar laat zeker niet plat laten garen.
Voeg er de gekookte rijst bij.
Laat nog 5 min nagaren.
Meng het gehakt met komijn, paprikapoeder, peper, zout.
Meng er de tomtenpuree, het broodkruim en het ei er door.
Bak kort aan al prakken met een vork in een weinig olie in zeer warme pan.
Voeg bij het vruchtvlees van de courgettes.
Laat alles 5 minuten samen garen.
Vul de cougettes rijkelijk op met de vulling en werk af met gemalen kaas.
Plaats gedurende 20 minuten in de oven.
Men kan dit opdienen met een heeerlijke tomatensaus en geprakt aardappeltjes gemengd met bijvoorbeeld wat schimmelkaas.