Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 200°C.
Schil de aardappel en was ze grondig.
Dep ze droog en snijd ze in schijven van 1 cm dikte.
Vet de tagine in met de olie en schik de aardappelen op de bodem.
Schil de aubergine en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Schil de courgette en snijd in brunoise.
Snipper de ajuin en het knoflook.
Verwijder de zaden van de chilipeper en snipper het heel fijn.
Borstel de champignons en snijd in vier of acht stukken naargelang de grootte van de champignons.
Doe de aubergine, de courgette, de ajuin, het knoflook, de chilipeper en de champignons in een kom.
Overgiet met een blik tomatenbrunoise, wat water, citroensap en olie.
Kruid met peper en zeezout.
Verdeel dit over de aardappelen.
Plaats de stolp op de tagine en plaats gedurende een half uur in de oven.
Fileer ondertussen de zeetongen.
Als de aardappelen mals zijn is de tagine klaar.
Neem dan de tagine uit de oven en leg de zeetongfilets op de groenten en plaats er de stolp terug op.
Laat zo nog een paar minuutjes staan, de filets garen door de warmte in de stolp en zullen niet uitdrogen.
Serveer meteen met brood.