Bereidingswijze
Verwijder het blad en de draden van de mais, was de kolven en schraap de korrels los met een scherp mes, dit van boven naar beneden.
Probeer te voorkomen dat u stukjes van de kolf zelf met de maïskorrels meesnijdt.
Hak het sjalotje fijn.
Verwijder het zwoerd en snijd het spek in zeer smalle repen.
Rits de tijmblaadjes van de steeltjes.
Zet een pan op een vrij hoog vuur, laat de boter smelten en bak het spek knapperig.
Draai het vuur laag, haal de pan even van het vuur en voeg de sjalotsnippers toe.
Laat een paar minuutjes zacht zweten.
Doe de maïskorrels in de pan, evenals de tijmblaadjes, de gevogeltefond, peper en zout.
Breng het geheel aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de mais ongeveer een kwartier zachtjes koken.
Verwijder het deksel en proef of de mais voldoende gekruid is.
Hak wat bladpeterselie grof en roer het onder het maïsmengsel.
Serveer meteen.