Bereidingswijze
Maak het recept aardappelpuree.
Schil de asperges met een dunschiller en snijd de onderkant een stukje af.
Bewaar de schillen en afsnijdsels.
Kook de asperges beetgaar in water met wat zout, laat ze uitlekken en afkoelen.
Breng de gevogeltefond aan de kook en voeg de aspergeschillen en afsnijdsels toe.
Laat het geheel een tien minuten trekken en giet dan door een fijne zeef.
Snijd de wortel, het wit van de prei en bleekselder in dunne reepjes (julienne).
Laat 30 gram boter smelten in een pan en laat hierin julienne zweten gedurende 3 minuten.
Giet er 2 dl gevogeltefond bij en breng alles aan de kook.
Kook de groenten beetgaar, giet door een zeef en vang het kookvocht op.
Breng dit vocht terug aan de kook en laat het voor 2/3 inkoken.
Klop van het vuur er nu 60 gram boter in stukjes door.
Voeg de julienne terug toe en breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
Houd de saus warm.
Breng de rest van de fond aan de kook en laat hierin de kippeborsten 5 minuten pocheren.
Serveer met een aardappelpuree.