Bereidingswijze
Maak 1 liter water met 2 tl zout lauwwarm in een couscouspan.
Giet de couscous in een ruime bowl, normaal gezien wordt hiervoor een grote couscousbowl gebruikt.
Sprenkel met de vingers lauwwarm water over de couscous.
Ga met de vingers door de couscous zodat de korrels losraken, nat worden en beginnen te zwellen.
Wees voorzichtig met de hoeveelheid water, de couscous mag nat zijn, maar niet druipen.
Laat de couscous een half uurtje rusten totdat hij terug hard geworden is.
Schep dan de couscous over in de bovenpan van een couscouspan.
Voeg aan het water het gemberpoeder, de komijn, de koriander en het chilipoeder toe en breng aan de kook.
Zet de bovenpan met de couscous erop en stoom de couscous totdat de stoom door de couscous komt.
Haal de bovenpan met de couscous eraf en stort deze uit in de couscousbowl.
Besprenkel opnieuw met wat water en roer alles los.
Herhaal deze handelingen totdat de couscous 3 maal gestoomd is.
Als de couscous gaar is, roer je de couscous los met de boter.