Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Ontvel de tomaten, snijd ze in vier en ontpit.
Snijd nu de tomaten in grove stukken.
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Doe de paprika in een pan met wat olijfolie en laat deze wat confijten, maar zeker niet gaar worden.
Maak de ajuinen schoon en snipper deze.
Doe deze in een andere pan met olijfolie, de look en de tijm.
Bak de ajuinen glazig en voeg daarna de pulp van de tomaten toe.
Laat alles mooi zacht koken.
Doe deze pulp nu in een cutter, neem de takjes tijm eruit.
Laat een minuutje draaien.
Klop de room samen met de eieren en proef af met peper en zout.
Voeg hierbij de pulp van de tomaten en de ajuinen alsook de paprika.
Giet een bodempje olijfolie in de ovenschotel(tjes).
Verdeel het mengsel over de ovenscholtel(tjes).
Zet deze ovenschotel(tjes) au bain marie (dus in een andere schaal gevuld met water) in de oven gedurende een half uur.
Haal uit de vorm en dien meteen op.