Bereidingswijze
Breng de melk in een pan met de laurierblaadjes zachtjes aan de kook.
Neem van het vuur en laat nog een half uurtje trekken.
Meng eierdooiers, suiker en maizena in een kom.
Zeef de melk boven het eierdooiermengsel en roer goed door.
Doe het terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden.
Laat het niet koken, anders onstaan er klonters.
Doe het in een kom, dek de bovenkant af met vetvrij papier en laat flink afkoelen.
Doe de room erbij en meng tot een dik geheel.
Draai af in een ijsroommachine.
Schep alles in een kom en meng er 50 gram koekkruimels door.
Doe alles terug in de machine en laat nog een paar minuutjes verder draaien.
Schep het ijs nu snel op een vetvrij papier.
Vorm een boomstam van 6 cm dik en 25 cm lang.
Druk het ijs met behulp van het papier goed in vorm en zet het een nacht in de vriezer.
Strooi de rest van de kruimels op een vel vetvrij papier en rol de ijsrol er snel door.
Leg tot gebruik in de vriezer.
Snijd in plakken en serveer.