Bereidingswijze
Pers de look of snijd hem heel fijn.
Hak de kruiden fijn.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer voor de kruidenboter de knoflook, de kruiden, het bieslook, het zout en de peper door de zachte boter.
Maak in het brood schuine inkepingen op 1 cm afstand, maar snijd het brood niet volledig door.
Verdeel het botermengsel gelijkmatig over de inkepingen en trek het brood niet uit elkaar.
Smeer de boter die overblijft uit over de bovenkant van het brood.
Wikkel het in aluminiumfolie en bak het 20 minuten in de oven tot de boter gesmolten is en korst knapperig bruin is.
Serveer meteen.
Variaties :
- Vervang de boter door 1 dl extra olijfolie
- Breng de boter op smaak met knoflook, peper, limoenschil en verse koriander.
- Voeg aan de boter ontpitte en gehakte zwarte olijven toe of zongedroogde tomaten met een beetje geraspte citroenschil.