Bereidingswijze
Breng het water, het vanillestokje met de 100 gram suiker aan de kook.
Neem de suikersiroop van het vuur en laat wat rusten.
Meng de mascarpone en het sap van een halve citroen in de mengkom van een mixer.
Giet er het afgekoelde suikersiroop bij (zonder het stokje) en blijf mengen tot je een homogeen mengsel bekomt.
Zeef dit door een fijne puntzeef en zet de kom in de koelkast.
Snijd vier cirkels van 18 cm doorsnee uit het krokantdeeg en bak deze gedurende 10 minuten in een oven op 175°C.
Haal de cirkels uit de oven en geef ze de gewenste vorm (bv in een kommetje).
Na een minuut is de vorm krokant.
Verwijder de steeltjes van de kersen, was ze en halveer ze om ze te ontpitten.
Laat het mascarpone mengsel afdraaien in een sorbetiere, maar laat het niet te stijf worden.
Warm een soeplepel geklaarde boter op en bak er de kersen in.
Voeg er een soeplepel suiker aan toe.
Schik op een gekoeld bord het krokant vormpje en de warme kersen.
Schep er een flinke lepel mascarpone sorbet op en garneer met een muntblaadje.