Bereidingswijze
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 60 cm lang en 2,5 cm dik.
Strijk de amandelroom over het deeg en laat een rand van 2 cm vrij.
Verdeel de rozijnen gelijkmatig over de amandelroom.
Rol de deeglap vanaf een lange kant strak op.
Verdeel de rol met een scherp mes in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Zet een uiteinde van elke plak aan de onderkant vast om te voorkomen dat ze tijdens het rijzen weer uitrollen.
Leg de broodjes met 5 cm tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten.
Zet een half uur in de diepvries.
Haal ze eruit en laat op kamertemperatuur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broodjes 18 minuten.
Bestrijk de broodjes zodra ze uit de oven komen met het sinaasappelglazuur en eet ze warm.