Bereidingswijze
Vermeng de bloem met het cacaopoeder.
Klop de boter met de mixer in een kom romig.
Voeg de bloemsuiker, zout en eiwit toe.
Klop nog 1 minuut en doe het bloemmengsel erbij.
Draai op lage snelheid tot het bloemmengsel net is opgenomen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep het deeg in een spuitzak met een gekarteld mondstuk.
Spuit koekjes in W-vorm op een met bakpapier beklede bakplaat op steeds 2 cm afstand van elkaar of spuit ze in kleine hoopjes.
Plaats 15 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Werk eventueel af met bloemsuiker of een chocoladesaus.
Tips
Ze kunnen een aantal dagen in een afgesloten trommel bewaard worden.
Het deeg is vrij zacht en kan niet met de hand worden gemaakt.
De gebakken spritsen zijn heel broos en knapperig doordat het deeg na toevoeging van de bloem niet te lang wordt bewerkt.