Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter een bakplaat.
Hak de noten grof of verkruimel ze.
Doe de boter in een pan, leg er de stukjes chocolade op en laat smelten op laag vuur.
Roer het geheel met een spatel tot een gladde massa.
Voeg de suiker toe en roer 2 minuten zodat de kristallen niet helemaal oplossen.
Neem de pan van het vuur.
Giet het mengsel in een kom en laat 10 minuten tot lauw afkoelen.
Klop de eieren er een voor een grondig door.
Doe er de vanille-essence bij en klop opnieuw.
Meng de bloem en het zout in een andere kom en voeg ze aan het chocolademengsel toe.
Meng alles met een spatel tot de droge bloem bijna niet meer te zien is.
Voeg de noten toe en meng alles opnieuw.
Giet het beslag in de vorm en zet hem 20-25 minuten in de oven.
Laat de brownies op een rooster afkoelen.
Snijd de brownies in vierkantjes van 6 op 6 cm, wikkel ze in plasticfolie zo zijn ze tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.