Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 110°C.
Kneus de roze peper.
Doe de suiker, de glucose, de roze peper en het water in een pan.
Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost.
Laat inkoken tot de suikersiroop een temperatuur heeft bereikt van 115°C.
Dit neemt zo een 5 tot 7 minuten in beslag.
Klop intussen in een mengkom de eiwitten tot zachte pieken.
Voeg in een dun straaltje de suikersiroop toe, giet op het eiwit niet op de garde.
Blijf kloppen tot alle siroop is opgenomen en het eiwitschuim dik en glanzend is.
Klop daarna verder totdat het eiwit volledig is afgekoeld.
Schep in een spuitzak met stervormige mond en spuit kleine meringues op een siliconenmat.
Bak anderhalf uur in de oven tot de meringues droog aanvoelen en ze gemakkelijk loskomen van de siliconenmat.
Zet dan de oven uit, maar laat de meringues erin totdat de oven volledig is afgekoeld.
Bewaar ze dan in luchtdicht afgesloten doos.
Serveer twee meringues met er tussen in wat syllabub.