Bereidingswijze
Men heeft voor dit recept 2 volledige eieren en een eierdooier nodig
Maak een recept snel bladerdeeg.
Maak een recept banketbakkersroom met de 50 gram pure chocolade.
Rasp de marsepein in een mengkom.
Voeg er de bloemsuiker en de lavendel aan toe.
Meng goed.
Maak de boter goed zacht en voeg deze er ook bij.
Meng alles tot een bleke en luchtige massa.
Werk er dan één voor één de eieren door.
Voeg er het cacaopoeder, de amandelen en crème de cacao aan toe.
Roer er tenslotte lepel voor lepel 1 dl banketbakkersroom door.
Dek af en laat rusten in de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit en snijd er 12 cirkels uit van 10 cm diameter.
Leg deze op een bakplaat met bakpapier of op een siliconenmatje.
Verdeel de vulling over 6 deegcirkels, maar laat een rand van 2 cm vrij.
Bestrijk de randen met water en leg de resterende deegcirkels op de vulling.
Druk de randen goed aan en maak een gekarteld patroon met een vork.
Zet een halfuur in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
Klop de eierdooier los met 1 el water.
Bestrijk hiermee de gebakjes.
Maak met een mes een wielpatroon op de bovenkant van het deeg.
Maak een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de gebakjes in 20 minuten goudbruin en tot ze goed gerezen zijn.
Bestuif ze met poedersuiker en plaats nog 5 minuten in de oven.
Haal ze uit de oven, laat 10 minuten rusten en serveer.