Bereidingswijze
Verwarm de melk tot lauwwarm, niet te heet, anders dood je de gist.
Smelt de boter.
Roer de gist los met wat lauwe melk.
Doe de bloem in de beslagkom en maak met de vuist een kuiltje in het midden.
Giet in dit kuiltje de aangemaakte gist.
Splits het ei en behoud de eierdooiers.
Doe suiker, zout, gesmolten boter en de eidooiers in de kom.
Meng alles onder toevoeging van de lauwe melk.
Zorg dat er geen klontjes in het beslag komen en dat alles goed over het beslag verdeeld is.
Doe een vochtige doek over de kom en laat het beslag op een lauwwarme plaats 45 minuten rijzen.
Roer de rozijnen door het gerezen beslag en laat het totale mengsel nog eens 45 minuten rijzen.
Verhit de frituurvet op 180°C.
Neem een ijstang, dompel deze even in de hete olie en schep hiermee beslag, dat men in de hete olie laat glijden.
De oliebollen moeten lichtbruin worden gebakken.