Bereidingswijze
Maak het recept koekjesglazuur.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd het vruchtvlees in kleine brunoise en weeg 150 gram af.
Verpulver de kruidnagel.
Voorverwarm de oven op 200°C.
Klop de boter en de bruine suiker tot room.
Voeg het ei toe en klop opnieuw tot room.
Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, een snuifje zout, kaneel, muskaatnoot en de kruidnagel..
Roer de helft van het bloemmengsel in het botermengsel.
Voeg nu de appels en de rozijnen toe en roer onder elkaar.
Voeg dan de rest van het bloemmengsel toe en roer tot een homogeen koekjes deeg.
Schep het deeg met een eetlepel (1 eetlepel voor 1 appel koekje) op een beboterde en bebloemde bakplaat 4 cm van elkaar.
Als het deeg niet van je lepel valt, voeg dan de melk bij het koekjesdeeg , roer goed onder elkaar en probeer opnieuw.
Laat de appel koekjes 10 tot 12 minuten bakken in de oven.
Neem de koekjes uit de oven en plaats op een rooster.
Garneer met het suikerglazuur wanneer de appel koekjes nog warm zijn.
Laat afkoelen.