Bereidingswijze
Klop 1 eierdooier los met 1 el water.
Voorverwarm de oven op 175°C.
Doe de boter bij de suiker en klop tot room.
Voeg onder voortdurend kloppen 2 eierdooiers, vanille-extract, sinaasappelsap en cognac toe.
Meng bij beetjes de bloem door het vloeibare mengsel tot een stijf deeg.
Indien het deeg te stijf is: voeg wat extra sinaasappelsap toe.
Indien het deeg te plat is om met de hand te verwerken, voeg dan wat meer bloem toe.
Rol het deeg in slierten en vorm de Griekse koekjes zoals op de foto.
Plaats de koekjes op een bakpapier en bestrijk de koekjes met de losgeklopte eierdooier.
Men kan de koeken nu ook nog versieren met suikerparels, zaadjes, enz.
Bak gedurende 20 minuten totdat de koekjes een rijke gouden kleur krijgen.
Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op het bakpapier: deze Griekse koekjes worden harder tijdens het afkoelen!