Bereidingswijze
Smelt de boter en doe er de melk bij.
Verwarm tot lichaamstemperatuur en meng er de gist onder.
Doe de bloem en de geraspte Parmezaanse kaas in een kom.
Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe.
Meng ondertussen met de hand totdat je een zacht deeg bekomt.
Leg het deeg op een werkvlak en maak er een grote rechthoek van.
Vouw het deeg op en laat het onder een vochtige keukendoek een half uur rusten.
Herhaal het proces van rimpelen en vouwen en laat daarna nog eens een half uur rusten.
Snijd het deeg overlangs in twee en rol elk stuk uit.
Snijd het deeg met een scherp mes in repen van 1 cm.
Rol elke reep met de vingertoppen tot een worstje.
Begin in het midden en werk naar buiten toe.
Druk met de duim de uiteinden in de vorm van een oortje.
Voorverwarm de oven op 180°C.
Leg de stengels op een met bakpapier beklede ovenschotel en laat ze zo 10 minuten rusten.
Bak de stengel 10 tot 15 minuten in de oven tot ze knapperig en lichtbruin zien.
Laat op een rooster afkoelen.