Bereidingswijze
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in vier.
Meng de bloem met een snuifje zout, de suiker en het cacaopoeder.
Voeg 120 gram boter in klontjes toe samen met het water en de 2 eierdooiers.
Kneed tot een soepel deeg, wikkel het in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Voorverwarm de oven op 220°C.
Verwarm 75 gram boter in een pan.
Laat er de bloemsuiker al roerend in smelten.
Voeg de peren toe en laat het geheel enkele minuten bakken.
Laat dat zachtjes sudderen totdat je een siroop verkrijgt.
Haal de peren uit de stroop en verdeel ze over de taartvorm.
Giet de stroop over het fruit.
Rol het deeg uit en schik ze op de fruitvulling.
Plaats de taart gedurende een kwartier in de oven.
Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Stort omkeerd uit op een bord.
Dien lauw op.