Bereidingswijze
Splits het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit.
Rasp een halve theelepel sinaasappelrasp.
Doe het maanzaad in een vijzel en stamp fijn.
Doe ze dan over in een steelpan en giet er het sinaasappelsap bij.
Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken totdat al het sap is opgenomen door het maanzaad.
Doe er dan de room, karnemelk, vanillestok en zaadjes en de sinaasappelrasp erbij.
Breng terug aan de kook en laat het geheel 5 minuutjes sudderen op laag vuur.
Haal van het vuur en laat het een kwartier rusten zodat alle smaken vermengen.
Klop de eierdooiers met de suiker wit en zeef er de melk over.
Giet terug in de steelpan en verwarm, zonder te laten koken, gedurende 10 minuten totdat het mengsel zo dik is dat het aan een lepel blijft kleven.
Haal van het vuur een koel zo snel mogelijk af.
Draai af in een ijsroommachine.