Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Klop het teveel aan bloem eruit.
Maak de boter zacht, best is deze gebruiken die al een paar uur uit de koelkast komt.
Doe de boter, de suiker en het zout in een schaal.
Was de citroen, dep droog en trek zestes van de schil zonder het wit.
Pers de citroen en voeg dit samen met de zestes aan de boter toe.
Mix dit geheel schuimig.
Roer er een voor een de eieren door.
Meng de bloem met het bakpoeder en roer dit er ook geleidelijk door.
Houd wat bloem apart.
Meng de melk door het deeg.
Meng de rozijnen met de overgebleven bloem.
Spatel de rozijnen zachtjes door het deeg.
Vul de cakevorm met het deeg en strijk glad.
Plaats de cake gedurende een uur in de oven.
Voor u de cake uit de oven haalt test u met een prikker of er nog deeg aanhangt.
Neem uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
Stort dat de cake uit de vorm en laat afkoelen.