Bereidingswijze
Maak het recept strudeldeeg en laat het rijzen.
Was de appels en dep ze droog.
Snijd in vier stukken en verwijder het klokhuis.
Was de citroen en dep goed droog.
Rasp de schil heel licht, zonder het wit mee te raspen.
Pers de citroen en roer de geraspte schil door.
Rasp ook de stukjes appel.
Met een keukenmachine gaat dit heel snel.
Meng meteen met het citroen om verkleuring tegen te gaan.
Roer de rozijnen de geschaafde amandelen door de appelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een pannetje op klein vuur.
Rol het deeg flinterdun uit.
Bestrijk het deeg met de gesmolten boter.
Verdeel het appelmengsel over het deeg.
Rol vervolgens voorzichtig op en leg het deeg in een bakblik.
Plaats gedurende 40 minuten in de oven.
Bestrijk het deeg regelmatig met de gesmolten boter.
Laat wat afkoelen en overstrooi met bloemsuiker.