Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Was de aardbeien en dep ze droog.
Halveer de aardbeien.
Maak het water lauw.
Doe de bloem in een kom en voeg de melk toe.
Breek de eieren in een kommetje en voet ze er ook aan toe.
Meng alles mooi glad met een garde.
Los de gist op in het lauwe water en giet dit bij het deeg.
Roer goed door.
Smelt de boter en giet dit ook bij het deeg.
Snijd de vanillestokjes in 2 en schraap de vanille eruit.
Doe dit samen met de suiker en het zout bij het deeg.
Roer alles goed door.
Leg een handdoek over de kom en laat het deeg rijzen in een oven van 35°C, gedurende 20 tot 30 minuten.
Warm het wafelijzer op.
Giet het deeg op het heet ijzer, en draai het ijzer om na 30 seconden.
Wanneer er geen damp meer uit het ijzer komt is de wafel klaar.
Leg op het bord, werk af met aardbeien, munt en bloemsuiker.