Bereidingswijze
Smelt de boter.
Klop de eieren samen op met de suiker, voeg de amandelessense toe en de gesmolten boter, klop dit gedurende 3 minuten met een electrische mixer.
Voeg de gemalen amandelen toe en daarna de bloem, terug gedurende 3 minuten opkloppen.
Neem een bakvorm en vet deze in, bekleed je bakvorm met bladerdeeg.
Snijd het teveel aan deeg af.
Je kan van de overschot eventueel repen snijden om op de cake te plaatsen.
Prik een paar keertjes met een vork in het bladerdeeg, smeer hierop de abrikozenjam en giet dan je beslag hierop.
Neem de repen bladerdeeg en plaats deze kruislings op het cakedeeg, zet deze vast aan het bladerdeeg.
Bakken gedurende 40 minuten op 160°C.
Eenmaal gebakken en afgekoeld maak je eventueel wat glazuur aan ( poedersuiker, 1 eetlepel water en wat amandelessence) en smeer deze op de frangipane.