Bereidingswijze
Dit is een recept van De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.
Parfumeer de krieken met de kirsch en de vanillesuiker en laat dit een halfuur rusten.
Voorverwarm de oven op 180°C.
Klop de eieren samen met de suiker schuimig.
Meng er de bloem onder.
Doe de melk en het zout er bij en klop door tot het een glad geheel is.
Schenk een dun laagje beslag in de taartvorm.
Zet de vorm gedurende 5 minuten in de oven tot het beslag gestold is.
Verdeel de uitgelekte krieken over het gestolde deel van je beslag.
Giet de rest van het beslag over de krieken en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
Kook het kriekensap in en serveer het als saus.
Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw afkoelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker.
Een clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten.
Het wordt gemaakt van fruit, origineel van kersen, dat wordt overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en gesmolten boter.
Dit wordt in de oven gebakken.
Het wordt lauw geserveerd, met een beetje bloemsuiker als decoratie.
Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis op een dikke, gevulde pannenkoek.