Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
Laten afkoelen.
In kom met ruim koud water gelatine ongeveer 5 minuten weken.
In steelpan 4 el koffie verwarmen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in warme koffie oplossen.
Rest van koffie en likeur erdoor roeren.
Laten afkoelen.
In kom slagroom met poedersuiker lobbig kloppen en koffiemengsel erdoor spatelen.
Mousse in koelkast in ongeveer 2 uur laten opstijven.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Chocolade in kleinere pan doen en deze pan in kokend water hangen.
Chocolade al roerend laten smelten en vervolgens al roerend laten afkoelen.
Op bakpapier chocolade met bolle kant van lepel tot 8 rondjes van ongeveer 7 cm uitstrijken.
Amandelschaafsel erover strooien.
Chocoladewafeltjes laten opstijven en bakpapier voorzichtig verwijderen.
Op vier borden 1 chocoladewafeltje leggen.
Met ijstang 2 bolletjes espressomousse op chocoladewafeltje scheppen.
Andere chocoladewafeltje erop leggen.