Bereidingswijze
Splits de eieren, we hebben 5 eierdooiers en 3 eiwitten nodig.
Rooster de hazelnoten goudbruin in een tefalpan zonder vetstof.
Doe 60 gram suiker in een pannetje met het citroensap.
Plaats op een zacht vuurtje totdat de suiker gesmolten is.
Neem van het vuur en roer er de hazelnoten door.
Vet een plat bord in met boter en strijk er de noten op uit.
Laat het geheel hard worden.
Doe dit dan over in een blender en mix alles tot poeder.
Week de gelatine in ruim koud water.
Klop de eierdooiers op met de rest van de suiker.
Roer hier koude melk door.
Verwarm dit al roerend op een heel klein vuurtje totdat je een binding hebt.
Laat het zeker niet koken !
Los van het vuur er de gelatine in op.
Roer er de rum en het hazelnootpoeder erdoor.
Laat de bavarois afkoelen totdat het lobbig wordt.
Klop de eiwitten heel stijf en voeg er onder het kloppen de bloemsuiker bij.
Klop ook de room heel stijf.
Spatel zodra de bavarois lobbig wordt, de eiwitten en de room eronder.
Verdeel over de gewenste vormen en laat de bavarois minimum 6 uur opstijven in een koele plaats.