Bereidingswijze
Open de kardemompeulen en verbrijzel de zaden in poeder met behulp van een vijzel.
Smelt chocolade met de boter in een bain-marie of op een zeer laag vuur.
Voeg het kardemom poeder toe.
Breek de eieren, het eiwit van de dooiers scheiden.
Klop de eierdooiers met de basterdsuiker tot een schuimig wit mengsel.
Strooi rustig de bloem over het mengsel en meng gelijkmatig onder met een spatel.
Voeg dit mengsel bij de gesmolten chocolade.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Voeg de poedersuiker tot het bekomen an een stevige massa.
Roer de eiwitten voorzichtig onder het chocolademengsel met een spatel.
Giet het mengsel in een bakvorm van 20 cm diameter die eerder ingeboterd en bebloemd is.
Bakken op 150°C gedurende 30 minuten.
Controleer op gaarheid met een mes, de lamel mag geen sporen van chocolade hebben.
liefst de oven niet open doen tijdens de baktijd.
Na baktijd de oven afzetten en 10 minuten laten rusten met een gesloten deur.
Laat afkoelen uit de vorm.
Bestrooi met poedersuiker en serveer met rode vruchten bessen.