Bereidingswijze
Doe de suiker en 500 ml water in een pan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur en laat het mengsel 5 minuten pruttelen.
Laat de siroop afkoelen en roer het citroensap erdoor.
Doe het fruit en de siroop in een keukenmachine die voorzien is van een metalen snijblad.
Pureer het fruit in 20 seconden glad.
Wrijf de puree, in porties, door een niet-metalen zeef boven een brede, hoge plastic doos.
Gooi de inhoud van de zeef weg.
Zet de puree 1-2 uur in de diepvries of tot er zich ijskristallen langs de zijkanten hebben gevormd.
Klop de ijskristallen kapot met een staafmixer of in een gewone blender.
Zet het mengsel weer in de diepvries en herhaal deze werkwijze gedurende 4-5 uur tot het mengsel op zachte sneeuw lijkt.
Voor de frambozenroom: doe de frambozen en suiker in een kleine keukenmachine en klop in 10 seconden glad.
Druk de puree door een fijne, niet-metalen zeef.
Gooi de inhoud van de zeef weg.
Klop de slagroom net stijf.
Spatel de slagroom door de frambozenpuree.
Serveer de bevroren vruchtenpuree in gekoelde glazen met een lepel frambozencrème en wat verse bessen eroverheen.