Bereidingswijze
Doe de 1 dl eiwitten in een metalen kom en voeg het mespuntje zout toe.
Klop met de mixer tot het geheel luchtig en schuimig is.
Voeg dan met kleine beetjes 160 gram poedersuiker toe en klop het mengsel op de hoogste snelheid tot het stevig is.
Zet de kom op een matig vuurtje en verwarm het schuim ongeveer 2 minuten.
Beweeg met de kom voortdurend heen en weer.
Draai het vuur uit en klop met garde totdat alles terug is afgekoeld.
Spreid de massa uit op een bakplaat in een rechthoekige laag van anderhalve cm dik.
Strijk het oppervlakte egaal met een spatel.
Strooi er de rest van de bloemsuiker overuit met een suikerstrooier.
Laat de bovenkant karameliseren met een brander of onder een zeer hete grill.
Snijd het eiwitschuim in vierkanten of in een andere gewenste vorm.
Men kan dit opdienen met bijvoorbeeld banketbakkersroom of vanillepudding en eventueel wat karamelsaus.