Bereidingswijze
Schil de gember en snijd in julienne (dunne reepjes).
Laat de shiitakes 20 minuten wellen in kokendheet water.
Giet ze af.
Breek de steeltjes af en snijd de hoedjes in julienne.
Schil de wortel en snijd in julienne.
Snijd de babymaïs in de lengte in vier.
Giet de bamboescheuten af en snijd in julienne.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in julienne.
Snijd de Chinese kool in julienne.
Hak de koriander fijn.
Verwarm de noedels in een grote kom met koken water al roerend gedurende 1 minuut.
Giet ze af, spoel onder stromend koud water en laat ze uitlekken.
Verhit een wok op hoog vuur en giet er de arachideolie in langs de zijkanten.
Roerbak de wortel en de mais gedurende 1 minuut.
Voeg de bamboescheuten toe en roerbak nog 2 minuten.
Haal deze groenten uit de wok als ze beetgaar zijn.
Verhit de wok terug en indien nodig doe er nog wat olie in.
Doe er nu de erwten en de paprika in.
Roerbak deze 2 minuten en voeg er de wortels en de maïs bij.
Doe er nu de sojascheuten, de shiitakes en de Chinese kool bij en eventueel nog wat olie.
Roerbak totdat de kool wat geslonken is.
Voeg er dan de gember bij een roerbak 2 minuten het geheel.
Schep nu alle groenten uit de wok.
Roerbak nu de noedels een minuut of twee, maar roer ze niet kapot.
Voeg de sojasaus, de rijstwijn, de sesamolie en de oestersaus toe.
Doe nu alle groenten terug in de wok en laat alles nog eens goed doorwarmen.
Breng op smaak met peper, zout en de koriander.
Serveer meteen.