Bereidingswijze
Snijd de kippefilets in grove brunoise.
Spoel de bamboescheuten onder stromend water en laat uitlekken.
Snijd de limoenblaadjes in reepjes.
Schenk 5 dl kokosmelk in een kookpot en breng aan de kook.
Blijf roeren met een lepel totdat de melk gaat schiften.
Voeg er dan de rode currypasta aan toe en blijf een paar minuten roeren zodat het niet kan aanbranden.
Voeg er dan de brunoise van kip, de suiker en de nam pla aan toe.
Roer alles goed door en laat 5 minuutjes zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
Blijf steeds roeren zodat het niet aanbrandt en de kip egaal gaart.
Giet er nu de resterende kokosmelk bij, de bamboescheuten en de limoenblaadjes.
Breng al roerend terug aan de kook.
Proef af met peper en zout en serveer meteen.
Men kan de kip ook perfect vervangen door kalkoen of varkensvlees.