Bereidingswijze
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
Was grondig en dep ze droog met keukenpapier.
Bak de scampi aan in 1 el olie en kruid met gember, 1 geperst teentje knoflook, zout en peper.
Neem uit de pan en houdt apart.
Snipper de ajuin.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Verhit de rest van de olie in een wok of pan.
Bak de ajuin en de paprika gedurende 5 minuten op laag vuur.
Pers er de rest van het knoflook over.
Kruid met chilipeper, tabasco, kerriepoeder en komijn.
Roerbak gedurende 5 minuten.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe.
Breng aan de kook en voeg er de garnalen aan toe.
Laat onder gesloten deksel nog een 5-tal minuutjes sudderen.
Meng de maïzena en het limoensap in een kommetje.
Roer het door het garnalenmengsel, samen met de fijngesneden koriander.
Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt.
Breng op smaak met peper en zout en dien op met witte rijst.