Bereidingswijze
Voorverwarm de over op 200°C.
Reinig de kwartels binnenin en spoel uit.
Laat uitdruipen.
Kruid ze met peper en zout.
Was de prei en snijd grof.
Schraap de wortel en snijd grof.
Pel de ajuin en snijd grof.
Was en snijd de selder in grove stukken.
Leg eerst de groenten in een braadslee, leg daarop de kwartels.
Roer de tomatenpuree door de rode wijn, en giet dit over de kwartels en groenten.
Plaats drie kwartier in de oven.
Neem uit de oven en laat wat afkoelen.
Haal het kwartelvlees van de botjes.
Het vel haal je van het vlees.
Doe de karkassen in een pan en overgiet met 4 liter koud water.
Breng aan de kook, en laat minimaal 5 uur sudderen op een heel zacht vuurtje.
Zeef de bouillon als hij voldoende is getrokken.
Kook de bouilon nu met driekwart in tot één liter, en laat daarna snel afkoelen.
Gebruik hem meteen, of vries in wat je niet dadelijk verder verwerkt.
Het kwartelvlees kan je nog gebruiken voor een consommÈ.