Bereidingswijze
Snijd de vijgen in dikke plakken.
Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel.
Splits de eieren.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een taart vorm van 23 cm in en bekleed hem met bakpapier.
Schik de vijgen op de bodem van de vorm en druppel de honing erover.
Roer de boter in een grote kom met de suiker, de schil van de citroen en de sinaasappel romig.
Roer er geleidelijk de eierdooiers door.
Doe de bloem en het bakpoeder in een andere schaal en voeg er beetje bij beetje het botermengsel bij.
Daarna lepel per lepel de yoghurt tot je een egaal beslag hebt.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Schenk het beslag op de vijgen.
Bak de taart 1 uur en een kwartier.
Steek er een breinaald in, er mag geen deeg meer aanhangen.
Keer de taart om op een taartrooster, verwijder het bakpapier en laat afkoelen.
Men kan de vijgen voor het opdienen met nog wat honing besprenkelen.