Bereidingswijze
Doe de suiker in een middelgrote pan, onder toevoeging van 1 el water.
Zet de pan op het vuur en laat de inhoud, al roerend met een spatel, karameliseren.
Haal de pan van het vuur zodra het suikermengsel goudbruin is en roer er de frambozenazijn door.
Voeg het sinaasappelsap en het citroensap toe, evenals de kalfsfond en de likeur.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuutjes zachtjes doorkoken.
Klop er van het vuur af, de boter in kleine stukjes door.
Giet de saus door een fijne puntzeef.
Gebruik
Deze saus past uitstekend bij gevogelte en foie gras.
U kunt deze saus verrijken met flinterdun gesneden en geblancheerde sinaasappel, citroen of limoenschilletjes.
U kunt deze saus op het laatste moment op smaak brengen : kruiden met peper en zout, ofwel de met een scheutje water losgeroerde aanbaksels. Deze bevatten ook al zout en peper.