Bereidingswijze
Week de gelatine in ruim koud water en laat uitdruipen.
Kook de melk met 65 gram suiker en de gespleten vanillestok.
Neem de melk van het vuur en laat dit rusten.
Splits de eieren.
Klop de eierdooiers met 65 gram suiker tot het mengsel een lichte kleur bekomt.
Giet er de lauwe melk bij en zet opnieuw op een matig vuur.
Blijf roeren met een spatel, zodat het deeg het kookpunt net niet bereikt.
Neem de steelpan van het vuur wanneer het mengsel dikt en het de spatel bedekt.
Voeg er de gelatine aan toe.
Giet het mengsel door een fijne puntzeef en blijf erin roeren tot het afgekoeld is.
Klop de room met de bloemsuiker en spatel dit door de vorige bereiding.
Giet het mengsel in de gewenste vorm of vormen en plaats in de koelkast.
Schil de ananas en snijd hem in heel dunne plakken.
Verwijder de harde kern.
Maak een suikersiroop van gelijke delen water en suiker (elk 50 gram) en breng aan de kook.
Blancheer deze schijven ongeveer een halve minuut in de suikersiroop.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en schik de schijven ananas erop.
Schuif de plaat in een oven van 100°C.
Laat de schijven een kwartier bakken en draai ze dan om en laat ze nog eens 10 minuten verder bakken.
Meng 50 gram suiker met 50 gram water in een steelpan en laat zachtjes koken, tot u een lichtgekleurde karamelsaus krijgt.
Neem de steelpan van het vuur en voeg er 50 gram water bij en het sap van twee citroenen.
Voeg er vervolgens al roerend de boter bij.
Laat afkoelen.
Haal de bavarois uit de vorm en schik ze op gekoelde borden, of dien ze op in de voorgegoten vormen.
Versier met gekonfijte ananas en karamelsaus.