Bereidingswijze
Been de kippenbout uit, snijd het vlees klein of maal het.
Snipper de ajuin, de prei, de wortel, het knoflook en de peterselie fijn.
Klop de eiwitten los.
Er moeten wat belletjes ontstaan.
Roer er grondig de tomatenpuree door.
Doe de kip en de groenten en peterselie in een kom en roer er de eiwitten door.
Laat alles in de koelkast koud worden.
Doe de bouillon en de klarificatie in een grote pan.
Verwarm dit langzaam zonder deksel op niet te hoog vuur.
Roer voorzichtig, zodat de eieren niet gaan kleven.
Als de consommé aan de kook is, stop je met roeren.
Zet het vuur op de laagste stand en laat rustig sudderen tot er een witte korst ontstaat.
Als dit hard is maakt u er in het midden een gat in met een pollepel en overgiet je regelmatig de korst met de consommé.
Als de klarificatie naar de bodem begint te zakken is de consommé klaar. (1 uur tot anderhalf uur)
Zeef de consommé door een kaasdoek.
Kruid met zout en peper, garneer met kervel en dien op.