Bereidingswijze
Snijd de sjalotten en de wortel fijn.
Verhit de olie en de boter op halfhoog vuur in een pan.
Fruit de sjalot, de wortel, het laurierblad en de tijm gedurende 5 minuten.
Bak het gehakt omscheppend en fijn drukkend met een vork tot het kleur heeft.
Bestrooi met zout en peper en roer er de tomatenpuree, worcestershiresaus en de fond door.
Laat 20 minuten stoven tot het gerecht de consistentie van een saus heeft.
Doe er de laatste 5 minuten de doperwten bij.
Schil ondertussen de aardappelen.
Zet de aardappelen op in koud water en breng aan de kook.
Laat ze 20 minuten koken tot ze gaar zijn, maar nog niet kapot gekookt zijn.
Giet ze af en pureer ze terwijl ze nog warm zijn.
Verhit de melk met de boter tot deze gesmolten is.
Roer dit door de eierdooiers, kruid met peper en zout en roer dit door de puree.
Proef de aardappelpuree af.
Verwarm de oven op 190°C.
Schep de vleessaus in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de aardappelpuree over de vleessaus met een spuitzak of strijk het erop met een paletmes.
Strijk mooi glad met een paletmes en maak er eventueel een figuur in.
Plaats een half uur in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Laat 10 minuten rusten en diep op met een slaatje.