Bereidingswijze
Snipper het knoflookteentje.
Breng de melk met het laurierblad, de knoflook en wat zout in een pan met dikke bodem aan de kook.
Verwijder het laurierblad en klop het tarwegries in een dun straalte door de melk zodat het niet klontert.
Draai het vuur laag en laat in de open pan regelmatig kloppen een kwartier sudderen tot het mengsel dik is en van de rand van de pot loslaat.
Neem de pan van het vuur en klop er de eierdooiers 1 voor 1 erdoor.
Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet een schotel royaal in met boter.
Schep het mengsel op de plaat 1 cm dik en strijk het met een vochtig paletmes glad.
Bestrijk het met de helft van de gesmolten boter en zet koud weg gedurende 3 uur in de koelkast.
Steek met een vormpje rondjes van 5 cm doorsnede uit het gnocchimengsel.
Druk de restanten opnieuw plat en steek er ook rondjes uit.
Verhit de resterende boter op halfhoog vuur in een pan.
Bak de gnocchi als de boter begint de schuimen 5 minuten per kant goudbruin en knapperig.
Laat ze uitdruipen op keukenpapier en serveer.