Bereidingswijze
Breng de melk en 1 dl room aan de kook.
Haal de pan van het vuur en dek hem af.
Klop de rest van de room tot zachte pieken.
Meng de eierdooiers en 170 gram suiker in een pan met dikke bodem.
Doe 35 gram suiker in een pan, laat smelten op laag vuur en doe er dan nog eens 35 gram bij.
Herhaal dit tot alle suiker is opgebruikt.
Kook tot de karamel een mooie amberkleur heeft.
Haal de pan van het vuur en roer er in een achtvormige beweging de boter door.
Doe de opgeklopte room bij de inhoud van de pan en roer goed.
Roer de karamel energiek door de hete melk.
Giet deze karamelmelk al roerend bij het eidooiermengsel.
Verhit het mengsel al roerend tot het dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bedekken.
Laat dit mengsel op ijs afkoelen (zo koud mogelijk en zo snel mogelijk).
Draai af in een ijsroomachine (beste resultaat geeft een dag later).
Dien op met een karamelsaus.