Bereidingswijze
Rasp de schil van een halve citroen.
Verwarm de boter, laat smelten en lauw afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier.
Zeef de bloem en de maÔzena tweemaal, zeef het dan op een stuk bakpapier en zet opzij.
Doe de eieren, de suiker, de honing en een mespunt zout in een hittebestendige kom of maak gebruik van een thermomix.
Zet hem op een pan zachtjes kokend water en klop tot het volume meer dan verdubbeld is.
Het moet dik, licht en romig zijn.
Zorg dat de kom het water niet raakt, anders worden de eieren gaar.
Haal de kom van de pan en klop met de mixer op de hoogste stand tot het mengsel is afgekoeld en als een dik lint van de garde loopt.
Voeg de citroenrasp toe en blijf nog een kwartier op de middelste stand kloppen.
Het lange kloppen bevordert de stabiliteit van de eieren.
Schep de gezeefde bloem met een lepel luchtig door de eieren.
Roer 3 el hiervan door de boter en spatel er dan de rest onder.
Werk snel en zorg ervoor dat je volume verliest.
Giet het beslag in de springvorm en strijk het oppervlak een beetje glad.
Zet het in de oven en verlaag meteen de temperatuur tot 175∞C.
Laat het in 35 minuten goudbruin, licht en veerkrachtig worden.
Haal het uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.
Haal een mes langs de binnenkant van de vorm, maak hem los en verwijder de ring.
Haal het gebak van de bodem, verwijder het bakpapier en laat het op een rooster afkoelen.
Snijden en vullen
Zet het gebak op een stevig, horizontaal werkvlak.
Voor een taart van 2 lagen legt u uw hand erop.
Neem een lang, scherp kartelmes en snijd een richtlijn rondom het gebak.
Snijd vervolgens precies door de richtlijn de bovenste laag van de taart.
Leg deze laag met een spatel of de bodem van een springvorm voorzichtig ergens neer terwijl u de taart vult.
U kunt hem ook in meer plakken snijden.
Soms wordt het oppervlak van het gebak bij het koelen zacht.
Snijd dat goed weg voordat u de taart vult.