Bereidingswijze
Rasp de schil van een halve sinaasappel.
Zeef de bloem met het zout, nootmuskaat en bakpoeder op een vel bakpapier.
Roer de eieren in een grote kom los.
Klop er lepel voor lepel de suiker door tot het een licht en luchtig mengsel is.
Klop er de zure room, melk, boter, confituur en sinaasappelrasp door.
Schep er met een spatel lepel voor lepel de bloem door tot alles net is vermengd.
Vorm met licht bebloemde handen een bal van het deeg en laat het afgedekt met een doek op een koele plaats 20 minuten rusten.
Rol het deeg 5 cm dik uit.
Steek met een vormpje van 6 cm doorsnede rondjes uit het deeg, maak in het midden met een kleiner vormpje een kleine opening.
Kneed de deegresten bij elkaar, rol ze uit en ze opnieuw opdezelfde manier uit tot het deeg verwerkt is.
Frituur de donuts anderhalve minuut per zijde goudbruin.
Laat uitlekken en bestrooi met bloemsuiker.