Bereidingswijze
Week de abrikozen minimaal 3 uur in het sinaasappelsap.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een muffinbakplaat met 12 vormen in met boter.
Zeef de bloem en het bakpoeder op een stuk bakpapier.
Klop in een grote kom de boter met de suiker en een snuifje zout licht en luchtig.
Voeg de eieren in drie porties toe en klop goed na elke toevoeging.
Roer wat bloem door het beslag als het mocht schiften.
Voeg de yoghurt, sinaasappelrasp en de uitgelekte abrikozen toe en schep luchtig om tot alles net is vermengd.
Spatel de bloem erdoor.
Roer zo min mogelijk om het beslag niet te zwaar te laten worden.
Schep 10 vormen vol met beslag, de andere twee vul je met water.
Schakel de oventemperatuur terug op 180°C en plaats de vorm erin.
Bak de muffings 25 minuten tot ze goudbruin zijn en goed gerezen.
Controleer de gaarheid met een houten prikker.
Neem de bakplaat uit de oven en plaats hem op een vochtige doek.
Daardoor zullen ze gemakkelijker uit de vormen komen.
Eet nog dezelfde dag.