Bereidingswijze
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in dikke reepjes.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
Hak de oregano.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de paprikareepjes en de aubergineblokjes in een ovenschaal.
Verdeel er de oregano over en pers er 1 teentje knoflook over uit.
Giet er de helft van de olie over.
Rooster de groenten een half uur in de oven tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekken vertonen.
Schep de groenten in een kom en voeg er de azijn en de suiker aan toe.
Laat 2 uur marineren.
Verhit vlak voor het serveren de resterende olie in een grote pan en bak hierin de sneden brood goudbruin en knapperig.
Neem ze uit de pan en smeer ze in met knoflook.
Knijp de tomaat fijn boven de toast en bestrooi met zeezout.
Verdeel de groenten over de toast, sprenkel er de groentensappen uit de kom overuit en strooi er dan wat gemalen kaas over.