Bereidingswijze
Snipper de sjalot en de augurk.
Kook de eieren 10 minuten en laat ze goed schrikken onder de koude kraan.
Pel de eieren voorzichtig zodat ze niet stuk gaan.
Snijd de eieren overlangs door midden.
Schep met een theelepeltje het eigeel uit de halve eieren.
Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het eigeel.
Meng het eigeel in een schaal met zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder en tabasco.
Prak het geheel fijn met een vork.
Voeg het zeer fijngenipperde sjalotje en de augurk toe.
Voeg de mayonaise toe en de tomatenketchup.
Prak het mengsel goed door elkaar, voeg eventueel extra mayonaise en/of tomatenketchup toe totdat een mooi glad mengsel ontstaat.
Proef de vulling en voeg eventueel naar smaak meer kruiden, peper, zout en/of tabasco toe.
Doe de vulling in een spuitzak met een grote gekartelde mond en spuit de vulling in de halve eiwitten.
Garneer de gevulde eieren met wat paprikapoeder.