Bereidingswijze
Zeef de bloem en voeg er de maïzena, het bakpoeder, de suiker, het zout en de peper aan toe.
Goed mengen.
Doe er dan de boter op kamertemperatuur, in brunoise gesneden bij (dobbelsteentjes).
Meng alles voorzichtig dooreen.
Vervolgens de kaas aan toevoegen en alles mengen.
Klop twee eieren op terwijl u er de melk aan toevoegt en het mengsel in het midden van de bloem giet.
Mengen met behulp van een vork en dan even kneden met de handen (voeg er nog wat bloem aan toe indien nodig, zodat het deeg niet plakkerig wordt).
Op een werkblad strooit u wat bloem en plet u het deeg tot een dikte van zo'n 2 cm.
Snijd er de scones uit met behulp van een vorm van 6 cm diameter.
Plaats de scones zeer dicht bij elkaar (1-2 mm zonder dat ze elkaar raken) op een met boterpapier bedekte ovenplaat (een siliconenmatje is ideaal).
Bestrijk de scones met een opgeklopt ei en laat zoín 15-20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C tot de scones een gouden kleurtje krijgen.
De scones voorzichtig scheiden van elkaar en lauw laten worden op een grill.
Lauw opdienen met wat sla, een kop soep, ...